Új jelszó kérése
Extra kedvezmény!

Extra kedvezmény, pontgyűjtő számla

Divatékszer-Trend

Éld át a tökéletes nemesfém hatást, és felejtsd el a fémallergiád!

A Divatékszer-trend webáruházban antiallergén ékszerek online vásárlására van lehetőség. A legtöbb ékszer (nyaklánc, fülbevaló, karkötő, karperec, medál, gyűrű, karikagyűrű, ékszerszett) a tartós, GOLD FILLED eljárással készül. Ólom- és nikkelmentes ékszerek, melyeket fémallergiások és babák is viselhetnek.

Ragyogás, tartósság, elegancia, megfizethető ár: filled arany! 

Találhatók kínálatunkban nemesacél és orvosi fém (316L) ékszerek, piercingek. Az orvosi fém ékszert, piercinget szintén viselheted ha fémérzékeny vagy.

... és amit mi adunk hozzá: gyorsaság, pontosság, előre fizetés esetén csak 200 Ft postaköltség, hogy maximálisan elégedett lehess.

Nyerj ajándékot vásárlásoddal!

Minden hónapban nagyszerű ajándékot nyerhetsz, ha nálunk vásárolsz.

Hírlevél
Facebook oldalunk

TOP termékek
Összehasonlítás
Fizetési megoldás
Tanúsítvány
SSL Certificate
Látogató számláló
0
1
8
8
8
0
2

Vásárlási feltételek

1. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

Jelen dokumentum (továbbiakban: ÁSZF) Horváth Sándor Tiborné e.v., Horváth Sándor Tibor e.v., valamint Horváth Patrik e.v. (továbbiakban: Szolgáltató, vállalkozó, Eladó) és a Szolgáltató által a www.ekszerrendeles.hu weboldalon (továbbiakban: weboldal, webáruház, webshop) keresztül nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokat igénybe vevő Ügyfél (továbbiakban: Ügyfél, fogyasztó, felhasználó, megrendelő, vásárló), együttesen: Felek jogait és kötelezettségeit tartalmazza.

 

Jelen ÁSZF hatálya kiterjed a Magyarország területén nyújtott minden olyan elektronikus kereskedelmi szolgáltatásra, amely a www.ekszerrendeles.hu webáruházon keresztül történik. A webáruházban történő vásárlást az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (Ekertv.) szabályozza.

 

Jelen dokumentum nem kerül iktatása, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, nem minősül írásbeli szerződésnek, magatartási kódexre nem utal, magyar nyelven íródik. A webshop működésével, megrendelési és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén az alább megadott elérhetőségeinken rendelkezésre állunk. Jelen ÁSZF folyamatosan elérhető és letölthető az alábbi címről: 

https://ekszerrendeles.hu/shop_ordered/95478/pic/dokumentumok/ekszerrendeles_hu_ASZF.doc 

 

 1.  Szolgáltatói adatok

 

1.1.     Szolgáltató adatai

 

Név:                                         Horváth Sándor Tiborné e.v.

Cím:                                         2900 Komárom, MÁV ltp 4 1/3

Nyilvántartási szám:                   6712306

Nyilvántartásba vétel:                 2003.05.27

Adószám:                                  63519149-1-31

Bankszámlaszám:                       OTP-11740030-20048642

E-mail cím:                                 email@ekszerrendeles.hu

Kapcsolattartó:                           Horváth Sándor Tiborné e.v.

Telefon:                                    +36-20/468-8234

Kapcsolattartó e-mail címe:         fplanet@t-online.hu

 

Név:                                         Horváth Sándor Tibor e.v.

Cím:                                         2900 Komárom, MÁV ltp 4 1/3

Nyilvántartási szám:                   44478510

Nyilvántartásba vétel:                 2015.08.27

Adószám:                                  67236176-1-31

Bankszámlaszám:                       OTP-11740030-20055916

E-mail cím:                                 email@ekszerrendeles.hu

Kapcsolattartó:                           Horváth Sándor Tiborné e.v.

Telefon:                                    +36-20/468-8234

Kapcsolattartó e-mail címe:         fplanet@t-online.hu

 

Név:                                         Horváth Patrik e.v.

Cím:                                         2900 Komárom, MÁV ltp 1-9 D ép 1/3

Nyilvántartási szám:                   44571280

Nyilvántartásba vétel:                 2015.09.16

Adószám:                                  79221571-1-31

Bankszámlaszám:                      OTP-11740030-20055930

E-mail cím:                                email@ekszerrendeles.hu

Kapcsolattartó:                          Horváth Sándor Tiborné e.v.

Telefon:                                   +36-20/468-8234

Kapcsolattartó e-mail címe:         fplanet@t-online.hu

 

1.2.     Tárhelyszolgáltató adatai:

 

Név:                                          UNAS Online Kft.

Székhely:                                   H-9400 Sopron, Major köz 2. I/15.

E-mail cím:                                 unas@unas.hu

2. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

2.1.  A jelen ÁSZF-ben nem szabályozott kérdésekre, valamint a jelen ÁSZF értelmezésére a magyar jog az irányadó, különös tekintettel a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény vonatkozó rendelkezéseire. A vonatkozó jogszabályok kötelező rendelkezései a felekre külön kikötés nélkül is irányadóak.

 

2.2.  A jelen ÁSZF 2016. szeptember 1. napjától visszavonásig hatályos. A Szolgáltató jogosult egyoldalúan módosítani az ÁSZF-et. A módosításokat a Szolgáltató azok hatályba lépésének napján a weboldalon közzéteszi és ezzel egyidejűleg a regisztrált felhasználókat e-mailben értesíti.

 

2.3.  A Szolgáltató fenntart magának minden jogot a weboldal, annak bármely részlete és az azon megjelenő tartalmak, valamint a weboldal terjesztésének tekintetében. Tilos a webshopon megjelenő tartalmak vagy azok bármely részletének letöltése, elektronikus tárolása, feldolgozása és értékesítése a Szolgáltató írásos hozzájárulása nélkül. A módosított ÁSZF hatálybalépését követően a felhasználó az első bejelentkezésével kifejezetten elfogadja a módosított feltételeket és ettől fogva rá nézve kötelezően alkalmazandó. Amennyiben a felhasználó a módosított ÁSZF-el nem ért egyet, úgy a regisztráció bármikor törölhető. A regisztráció törlésével a jelen szerződés megszűnik.

 

2.4.  A www.ekszerrendeles.hu webshop Magyarországon működik; karbantartását is itt végzik. Mivel az oldal más országokból is meglátogatható, ezért az Ügyfelek kifejezetten tudomásul veszik, hogy az Ügyfél és a Szolgáltató viszonylatában az irányadó jog a magyar jog. Vitás kérdésekben az Ügyfél és a Szolgáltató aláveti magát a Komáromi Járásbíróság, törvényszék hatáskörébe tartozó ügyekben a Tatabányai Törvényszék kizárólagos illetékességének.

 

2.5.  A weboldalon látható adatokról elképzelhető, hogy nem érvényesek más országokban. Elképzelhető, hogy egyes helyeken tiltják a felhasználásukat, illetve az elolvasásukat. A Szolgáltató nem vállal a felelősséget azokért az esetekért, amikor valaki olyan helyről éri el az oldalakat, és úgy használja fel a talált információkat, ahol, és ahogyan azt a helyi törvények tiltják.

 

2.6.  A megrendeléssel létrejött szerződés nyelve magyar, a magyar nyelv nem tudásából eredő félreértésekért, károkért a Szolgáltató felelősséget nem vállal.

3. REGISZTRÁCIÓ

3.1. A Weboldal tartalmának jelentős része elérhető minden felhasználó számára, regisztráció nélkül is. A weboldalon történő vásárlás történhet regisztrációval, vagy anélkül.

 

3.2. A Felhasználó a Weboldalon történő regisztrációjával kijelenti, hogy jelen ÁSZF, és a Weboldalon közzétett Adatvédelmi nyilatkozat feltételeit megismerte és elfogadja, az Adatvédelmi nyilatkozatban foglalt adatkezelésekhez hozzájárul.

 

3.3. Vásárló regisztrálni a Weboldal jobb felső részén található „Regisztráció” menüpontra kattintást követően a regisztrációs felület értelemszerű kitöltésével, majd a „Regisztrálás” vagy „Regisztráció Facebookkal” gombra kattintást követően tud. A regisztrációs felületen a következő adatokat szükséges megadnia az Eladó részére:

 

3.3.1.  A „Regisztrációs adatok” menüpont alatt

1)                Email cím

2)                Jelszó

 

3.3.2.  A „Kapcsolattartó adatai” menüpont alatt

1)                Telefonszáma

2)                Mobiltelefon száma

 

3.3.3.  A „Számlázási adatok” menüpont alatt

1)                Név

2)                számlázási cím: város, irányítószám, utca név, házszám, ország

3)                Cég megrendelő esetén adószám

 

3.4. A Weboldalon alapértelmezett beállításként a számlázási és szállítási cím azonossága van bejelölve a jelölő négyzetben. Amennyiben a számlázási és a szállítási cím nem egyezik meg, úgy Vásárlónak a jelölő négyzetre való kattintással (a jelölőnégyzetből a pipa eltávolításával) lehetősége van a számlázási adatoktól eltérő szállítási címet megadnia.

 

3.5.  Vásárlónak ezen a felületen van lehetősége továbbá feliratkoznia, Eladó hírlevelére a jelölőnégyzet kipipálásával.

 

3.6. A regisztráció sikeréről az Eladó e-mailben tájékoztatja a Vásárlót, melyben Vásárló egy összegző felület segítségével áttekintheti az általa a regisztráció során megadott adatokat.

 

3.7.  A sikeres regisztrációt követően, Vásárló a Weboldal jobb felső részén található „Vásárló belépés” menüpont alatt a belépési adatait megadva (e-mailcím, jelszó) tud belépni a Weboldalra.

 

3.8. Vásárló jogosult a regisztrációját bármikor törölni az fplanet@t-online.hu e-mail címre küldött üzenettel. Az üzenet megérkezését követően Eladó köteles haladéktalanul gondoskodni a regisztráció törléséről. Vásárló Vásárlói adatai a törlést követően azonnal eltávolításra kerülnek a rendszerből; ez azonban nem érinti a már leadott rendelésekhez kapcsolódó adatok és dokumentumok megőrzését, nem eredményezi ezen adatok törlését. Az eltávolítás után az adatok visszaállítására többé nincs mód. Ha a Vásárló az adatai törlését követően mégis meggondolja magát, és ismételten vásárolni kíván a Weboldalon, akkor újra regisztrálnia szükséges.

 

3.9.  A felhasználói hozzáférési adatok (így különösen a jelszó) titokban tartásáért kizárólag a Vásárló a felelős. Amennyiben Vásárló tudomást szerez arról, hogy a regisztráció során megadott jelszavához jogosulatlan harmadik személy hozzájuthatott, köteles haladéktalanul megváltoztatni jelszavát, ha pedig feltételezhető, hogy a harmadik személy a jelszó használatával bármilyen módon visszaél, köteles egyidejűleg értesíteni az Eladót.

 

3.10. Vásárló vállalja, hogy a regisztráció során megadott személyes adatokat szükség szerint frissíti annak érdekében, hogy azok időszerűek, teljesek és a valóságnak megfelelőek legyenek.

 

3.11. A Szolgáltatót a Vásárló által tévesen és/vagy pontatlanul megadott adatokra visszavezethető szállítási késedelemért, illetve egyéb problémáért, hibáért semminemű felelősség nem terheli. A Szolgáltatót nem terheli felelősség az abból adódó károkért, ha az Ügyfél a jelszavát elfelejti, vagy az illetéktelenek számára bármely nem a Szolgáltatónak felróható okból hozzáférhetővé válik. A korábban rögzített adatok megváltoztatására bejelentkezés után lehetősége van az Ügyfélnek, amely az aktív megrendelések adatait is érintheti. A Szolgáltatót a regisztrált adatok ügyfél által történő megváltoztatásából eredő kárért, hibáért semminemű felelősség nem terheli.

4. MEGRENDELÉS

4.1. A Weboldalon történő regisztrációt, majd bejelentkezést követően a Vásárló megrendelést adhat le a Weboldalon eladásra meghirdetett termékekre. Vásárló a Weboldalon megrendelhető, kategóriákba rendezett termékek között a Weboldal felső menüjében található "Termékek" menüpontra kattintást követően, illetve a Weboldal bal oldalán található Kategóriákba rendezett menüpontok alatt megtalálható termékek között böngészhet, és választhatja ki a megrendelni kívánt terméket.

 

4.2. Vásárlónak lehetősége van a Weboldalon a „Gyorskeresés” kereső mezőt kitöltve, az általa megvásárolni kívánt termékre név, vagy típus szerint is rákeresni. Ha a Weboldalon eladásra meghirdetett valamely termék megfelel a Vásárló által beírt feltételnek, akkor a rendszer azt megjeleníti.

 

4.3. Vásárló a megrendelni kívánt termék részletes jellemzőiről, áráról, illetve esetlegesen egyéb választható tulajdonságáról, a termék nevére vagy a terméket ábrázoló képre történő kattintást követően tájékozódhat.

 

4.4. Vásárló a termékek alatt, vagy mellett található „Kosár” ikonra vagy a „Kosárba tesz” feliratra kattintva tudja a kívánt terméket a virtuális kosarába helyezni, és a Vásárló a mennyiség pontos beírásával meg tudja adni termék mennyiségét.

 

4.5. A kosár tartalmát (a kiválasztott termék darabszámát, és a megrendelés összegét) Vásárló a Weboldal jobb felső részén, a "Kosár" ikonra kattintva ellenőrizheti. A jobb oldali menüben a „Kosár” ikon alatt megtalálható „Megrendelés” feliratra kattintva a Vásárlót a Kosár felületre navigálja a Weboldal.

 

4.6. A „Kosár” felületen a Vásárló megtekintheti és ellenőrizheti a kosárba helyezett termékek listáját, azok nettó és bruttó árát, a megrendelni kívánt darabszámot, valamint az összegző táblázat alján a megrendelése összegét.

 

4.7. Ezen a felületen a Vásárló még bármikor módosítani tud kosarának tartalmán, hiszen lehetősége van arra, hogy töröljön terméket kosarából az „X” gombra kattintva, illetve a termék mennyiségén (darabszámán) is változtatni tud a darabszám pontos beírásával a „Mennyiség” oszlopban, melyet a „Módosít” ikonra kattintva (zöld nyilak kör irányban) frissíthet.

 

4.8. Vásárlónak lehetősége van, a kosár teljes kiürítésére az összegző felület alján található „Kosár ürítése” gombra kattintva, illetve a megrendelésének módosítására a „Módosít” gombra kattintva. A „Vissza” gombra kattintva Vásárlót a Weboldal visszanavigálja a termék jellemzőiről tájékoztatást nyújtó felületre, ahol Vásárló folytathatja a Weboldalon történő böngészést.

 

4.9. A „Megrendelés” gombra kattintással Vásárló folytathatja a megrendelését a Weboldalon.

 

4.10. A Vásárlónak lehetősége van az oldal alján található „Kosár elmentése” gombra kattintással a megrendelését elmenteni.

 

4.11. Amennyiben Vásárló a Weboldalon való böngészés és a termékek kosárba helyezése előtt, a Weboldalon még nem regisztrált vagy nem lépett be, úgy a megjelenő felületen Vásárló választhat, hogy

 

4.11.1. amennyiben regisztrált felhasználója a Weboldalnak, úgy belép az oldalra a „Visszatérő vásárló” mezőbe belépési adatait megadva illetve Facebook fiókjának segítségével a „Belépés Facebookkal” gombra kattintva, vagy

4.11.2. az „Új vásárló” mezőben található „Regisztráció” gombra kattintva regisztrál a Weboldalon jelen ÁSZF 3. pontjában meghatározottak szerint.

 

4.12. A Weboldalon történő regisztráció előnye, hogy a Vásárló a Weboldalon gyorsabban tudja leadni a megrendelését, azt könnyen nyomon tudja követni, illetve lehetősége van az Eladó hírlevelére feliratkozni is. Ha Vásárló regisztrált korábban a Weboldalon, de elfelejtette jelszavát, lehetősége van a jelszó emlékeztető segítségét igénybe venni.

 

4.13. A belépést illetve regisztrációt követően a Weboldal Vásárlót a „Szállítási és fizetési módok” felületre navigálja. Vásárló a „Szállítási és fizetési módok” felületen választani tud a fizetési módok és a szállítási módok között. Ha Vásárló választott a rendelkezésre álló lehetőségek közül és mindent rendben talált a megrendelésével kapcsolatban, akkor a „Tovább” gombra kattintva a Weboldal az „Adatok ellenőrzése” felületre navigálja. A „Vissza” gombra kattintva Vásárló visszaléphet a kosár összesítését tartalmazó ellenőrző felülethez.

 

4.14. Az „Adatok ellenőrzése” összesítő felületen Vásárlónak lehetősége van ellenőrizni a megrendelését, így különösen az általa megadott adatokat, a megrendelni kívánt terméket, annak árát, az általa választott fizetési és szállítási módot.

 

4.15. Vásárlónak az ellenőrző felületen továbbá lehetősége van megrendeléséhez megjegyzést fűzni az erre biztosított felületen.

 

4.16. Fontos, hogy a vásárlás folytatásához, Vásárlónak ezen a felületen található jelölőnégyzet kipipálásával el kell fogadnia jelen ÁSZF-et és az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.

 

4.17. Az oldal alján található „Megrendel” gombra kattintást követően pedig, Vásárló véglegesítheti a megrendelését. Eladó a megrendelés sikerességéről az ezt követő felületen és e-mailben is, értesíti a Vásárlót.

 

4.18. A rendelés feladása tehát a „Megrendel” gombra kattintással történik. A megrendelést a Szolgáltató haladéktalanul, de legkésőbb 48 órán belül visszaigazolja. A visszaigazolással a szerződés létrejön, így a Vásárló részére fizetési kötelezettséget keletkeztet.

 

4.19. A megrendelésének állapotát a regisztrált Vásárló a megrendelés teljesítéséig figyelemmel kísérheti a Weboldal tetején található „Profil” feliratra kattintást követően "Megrendelések követése" menüpont alatt. Itt megtalálhatja az összes eddigi megrendelését. Minden megrendelés egy egyedi megrendelés számmal azonosítható.

5. TERMÉKEK ÁRA

5.1. A Weboldalon megjelenített termékek vételára az általános forgalmi adót és egyéb közterheket is tartalmazó módon (bruttóban) van feltüntetve.

 

5.2. A termékek mellett feltüntetett vételár nem tartalmazza a kiszállítás költségét. Külön csomagolási költség azonban nem kerül felszámításra.

 

5.3. A termékek ára magyar forintban (Ft) kerül feltüntetésre.

 

5.4. A fizetendő végösszeg a megrendelés összesítője és visszaigazoló levél alapján minden költséget tartalmaz, beleértve a házhoz szállítás díját is, amennyiben házhoz szállítással rendelte meg a terméket.

6. ADATBEVITELI HIBÁK JAVÍTÁSA

6.1. Vásárlónak a rendelés bármely szakaszában és a megrendelés Eladó részére való elküldéséig a Weboldalon bármikor lehetősége van az adatbeviteli hibák javítására, akár a saját fiókjában (felhasználói adatok módosítása), akár a megrendelési felületen (pl. termék törlése a kosárból az „x” gombra kattintva). Adatbeviteli hibának minősül például egy rosszul megadott mennyiség, rendelési adatok elírása stb. (pl. szállítási cím).

7. AJÁNLATI KÖTÖTTSÉG, VISSZAIGAZOLÁS

7.1. A Vásárló által elküldött ajánlat megérkezését az Eladó késedelem nélkül (de legkésőbb 48 órán belül), automatikus visszaigazoló e-mail útján visszaigazolja a Vásárló részére, mely visszaigazoló e-mail tartalmazza a Vásárló által a vásárlás, illetve regisztráció során megadott adatokat (számlázási és szállítási információk), a rendelés azonosítóját, a rendelés dátumát a megrendelt termékek felsorolását, mennyiségét, a termék árát, szállítási költséget és a fizetendő végösszeget.

 

7.2. Ha Vásárló rendelését már elküldte az Eladó részére és hibát vesz észre a visszaigazoló e-mailben szereplő adatok tekintetében, azt 24 napon belül jeleznie kell az Eladó felé, a nem kívánt rendelések teljesítésének elkerülése érdekében.

 

7.3. Vásárló mentesül az ajánlati kötöttség alól, ha késedelem nélkül, de legkésőbb 48 órán belül nem kapja meg Eladótól az elküldött rendelésére vonatkozó visszaigazoló e-mailt.

 

7.4. E visszaigazoló e-mail Eladó részéről a Vásárló által tett ajánlat elfogadásának minősül, mellyel érvényes szerződés jön létre Eladó és Vásárló között.

 

7.5. A megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre a polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényben foglaltak irányadóak. A szerződés a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet hatálya alá tartozik, és szem előtt tartja a fogyasztók jogairól szóló Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU irányelvének rendelkezéseit.

8. FIZETÉS

8.1. Utalás, vagy OTP befizetés

8.1.1. A termék kifizetése BANKI ÁTUTALÁSSAL, vagy OTP bankban történő BEFIZETÉSSEL valósul meg. A bankszámlaszámot a megrendelés visszaigazolásával együtt, e-mailben küldi el az Eladó a Vásárló részére. Átutalás választása esetén a Vásárló mindenképp várja meg, amíg az Eladó visszaigazolja a megrendelést, addig semmiképp ne indítsa el az utalást. Eladó a megrendelt terméket a vételár számláján történő jóváírását követően – a vevő választása szerint – adja át a futárszolgálatnak, vagy adja fel postai úton, illetve személyes átvétellel történő rendelés esetén pedig előzetes egyeztetést követően értesíti a Vásárlót arról, hogy megrendelése a Szolgáltató székhelyén mely időponttól vehető át.

 

8.2. Készpénz

8.2.1. A megrendelt termék(ek) kifizetése – előzetes egyeztetés alapján – személyes átvétel során történik Komáromban, az Eladó telephelyén, vagy egyéb, közösen egyeztetett helyszínen.

 

8.3. Rózsaszín csekk

8.3.1. A termék árának kifizetése ELŐRE történik, POSTAI rózsaszín csekken. A fizetéshez szükséges adatokat (nevet és címet) a megrendelés visszaigazolásával együtt, e-mailben küldi el az Eladó a Vásárló részére.

 

8.4. Utánvétel

8.4.1. A termék árának kifizetése utánvéttel történik. A Vásárló a termék átvételekor a GLS futárszolgálatnak  fizeti ki a rendelt termék(ek) vételárát. Amennyiben a termék átvétele GLS CsomagPontban történik, a termék árának kifizetése a GLS futárszolgálattal szerződésben álló üzletben valósul meg.

 

8.5. PayPal fizetés

8.5.1. Ezen fizetési mód esetén a PayPal rendszerébe irányítunk. A bankkártya adatokat minden esetben a PayPal oldalán kell megadni, így azok semmilyen körülmények között nem jutnak el hozzánk. Elfogadott bankkártyák: Visa (egyes Electron kártyák is), EC/MC dombornyomásos kártyák.

 

8.6. Fizetés BARIONnal

8.6.1. Fizess bárhol, bárkinek bankkártya nélkül! A Barion egy MNB által engedélyezett, forradalmian új fizetési rendszer, amiben bankkártya és bankszámla nélkül tud a Vásárló ingyenesen vásárolni weben, boltban, vagy akár bárkinek pénzt küldeni. Regisztrálhat egy vagy több Barion tárcát, és szabadon használhatja a Vásárló okostelefonról vagy böngészőből. Bővebben: www.barion.com

9. SZÁLLÍTÁS, ÁTVÉTEL, KÖLTSÉGEK

9.1. Eladó a megrendelt termékek kiszállításakor a Vásárló részére, a kifizetés igazolására, a termékkel együtt kinyomtatott számlát ad.

 

9.2. Az eladási ár nem tartalmazza a kiszállítás költségét.

 

9.2.1. Magyarországi címre történő postai feladás esetén a szállítási költség: 200 Ft. A megrendelt terméket a vételár megérkezése után postázzuk, ajánlott, elsőbbségi  küldeményként. Tájékoztatjuk a Felhasználót, hogy a 200 Ft-os postai szállítás feltétele az előre történő fizetés. A megrendelés során kizárólag úgy lehet 200 Ft-os postázási díjjal rendelni, ha a valamilyen előre fizetést (utalás, OTP befizetés, PayPal, Barion, rózsaszín csekkes befizetést) választ a Vásárló.

 

9.2.2. Külföldi címre történő postai feladás esetén a szállítási költség: 900 Ft. A megrendelt terméket a vételár megérkezése után postázzuk, ajánlott, elsőbbségi  küldeményként. Tájékoztatjuk a Felhasználót, hogy a 900 Ft-os postai szállítás feltétele az előre történő fizetés. A megrendelés során kizárólag úgy lehet 900 Ft-os postázási díjjal rendelni, ha a valamilyen előre fizetést (utalás, PayPal, Barion) választ a Vásárló.

 

9.2.3. Személyes átvétel esetén a szállítási költség: 0 Ft. A megrendelt termékek – előzetes egyeztetést követően – átvehetőek személyesen, Komáromban, az Eladó székhelyén, vagy egyéb, közösen egyeztetett helyszínen, és megbeszélt időpontban. A rendelés visszaigazolása során tájékoztatást küld az Eladó, hogy mikortól vehető át a megrendelés (ez általában a rendelés leadásától számított 1-2 munkanap). Kérjük, hogy az átvétel időpontjával kapcsolatban vegye fel az Eladóval a kapcsolatot!

 

9.2.4. GLS futárszolgálat - Előre fizetés után a szállítási költség: 690 Ft. Eladó a megrendelt terméket a vételár, és a szállítási költség, számláján történő jóváírását, vagy a postai feladást igazoló szelvény bemutatását követően adja át a futárszolgálatnak.

   1) Az Eladó tájékoztatja a Vásárlót, hogy a csomag mikor lesz átadva a futárszolgálatnak, várhatóan mikor kerül kiszállításra, illetve A GLS-től a Vásárló megkapja a csomagszámot, és a címet, ahol követheti a csomagot, módosíthatja a szállítási címet, és a kiszállítás időpontját. A GLS csomagot minden esetben az alábbi címen elérhető, Flexdelivery service kézbesítési szolgáltatással küldjük: https://gls-group.eu/HU/hu/szolgaltatasok/flexdelivery-service

   2) A futárszolgálat munkanapokon, 08:00-17:00 óra között kézbesíti a megrendeléseket. Amennyiben Vásárló ebben időszakban nem tartózkodik a megadott címen, akkor a futárszolgálat értesítést hagy, de szállítási címként célszerű olyan szállítási címet megadni, ahol a szállítási időszakban a Vásárló biztosan át tudja venni a megrendelt terméket.

   3) Amennyiben a Vásárló a futárszolgálat által megjelölt időpontban nem tartózkodik a megadott szállítási címen és a csomag átvétele meghiúsul, a futár értesítést hagy a szállítási címen. Az értesítőn található szám segítségével a Vásárlónak lehetősége van a futárszolgálatnál új szállítási cím és időpont megadására illetve egyeztetésére.

   4) Ha Vásárló sérülést tapasztal a terméken vagy a csomagoláson, az átvétel során, akkor a futártól ne vegye át a terméket és küldje vissza. Amennyiben az átvételkor láthatóan sérült a csomagolás vagy a termék, és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, a termék visszavételét Eladó díjmentesen biztosítja.

9.2.5. GLS Futárszolgálat – UTÁNVÉT esetén a szállítási költség: 990 Ft. A Vásárló a termék átvételekor a GLS futárszolgálatnak fizeti ki a rendelt termék(ek) vételárát.

   1) A futárszolgálat munkanapokon, 08:00-17:00 óra között kézbesíti a megrendeléseket. Amennyiben Vásárló ebben időszakban nem tartózkodik a megadott címen, akkor a futárszolgálat értesítést hagy, de szállítási címként célszerű olyan szállítási címet megadni, ahol a szállítási időszakban a Vásárló biztosan át tudja venni a megrendelt terméket.

   2) GLS UTÁNVÉT esetén Eladó tájékoztatja a Vásárlót, hogy a csomag mikor lesz átadva a futárszolgálatnak, várhatóan mikor kerül kiszállításra, illetve A GLS-től a Vásárló megkapja a csomagszámot, és a címet, ahol követheti a csomagot, módosíthatja a szállítási címet, és a kiszállítás időpontját. A GLS csomagot minden esetben az alábbi címen elérhető, Flexdelivery service kézbesítési szolgáltatással küldjük: https://gls-group.eu/HU/hu/szolgaltatasok/flexdelivery-service  

   3) Amennyiben a Vásárló a futárszolgálat által megjelölt időpontban nem tartózkodik a megadott szállítási címen és a csomag átvétele meghiúsul, a futár értesítést hagy a szállítási címen. Az értesítőn található szám segítségével a Vásárlónak lehetősége van a futárszolgálatnál új szállítási cím és időpont megadására illetve egyeztetésére.

   4) A futárszolgálat összesen háromszori kézbesítést kísérel meg, azonban, ha a 3. kiszállítás is sikertelen – Vásárlónak felróható okból -, az Eladó a megrendelés küldését csak akkor ismétli meg, ha Vásárló a megrendelés ellenértékét és a szállítási költséget, átutalással Eladó részére kifizette, és azok az Eladó számláján jóváírásra kerültek.

   5) Ha Vásárló sérülést tapasztal a terméken vagy a csomagoláson, az átvétel során, akkor a futártól ne vegye át a terméket és küldje vissza. Amennyiben az átvételkor láthatóan sérült a csomagolás vagy a termék, és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, a termék visszavételét Eladó díjmentesen biztosítja.

 

9.2.6. GLS Futárszolgálat – CsomagPontba történő szállítás esetén a szállítási költség: 990 Ft. A termék árának kifizetése a GLS futárszolgálattal szerződésben álló GLS CsomagPontban történik.

   1) A futárszolgálat a GLS CsomagPontba munkanapokon, a CsomagPont nyitva tartási idejében szállítja ki a megrendeléseket, ahol a csomag átvételére a Vásárlónak 5 munkanap áll rendelkezésre. A kiválasztott CsomagPont nyitva tartási idejéről a rendelés során - a CsomagPont kiválasztásakor- tud tájékozódni a Vásárló.

   2) A csomag megérkezése után a GLS futárszolgálat sms-ben, vagy emailben értesíti a Vásárlót a csomag megérkezéséről, átvehetőségéről, illetve a Vásárló a GLS-től megkapja a csomagszámot.

    3) Amennyiben a Vásárló a csomagot a rendelkezésre álló 5 munkanap alatt nem veszi át, a csomagot a GLS visszaszállítja az Eladónak. A Vásárlónak felróható sikertelen kézbesítés esetén az Eladó a megrendelés küldését csak akkor ismétli meg, ha Vásárló a megrendelés ellenértékét és a szállítási költséget, átutalással Eladó részére kifizette, és azok az Eladó számláján jóváírásra kerültek.

 

9.3. Tájékoztatjuk a felhasználót, hogy amennyiben jogos ok nélkül megtagadja a csomag átvételét, akkor köteles Szolgáltatónak megtéríteni minden olyan kárát, mely ok-okozati összefüggésben van az átvétel megtagadásával, különös tekintettel a szállítási költségre. A csomag átvételének megtagadásához minden esetben jegyzőkönyv felvétele szükséges, melynek elmaradása a felhasználó terhére esik.

9.4. Felhasználó a jelen szerződés elfogadásával kifejezetten tudomásul veszi, hogy Szolgáltató fenntartja magának a jogot arra, hogy amennyiben a felhasználó korábban jogos ok nélkül megtagadta az átvételt, akkor az általa leadott későbbi megrendelést vagy megrendeléseket Szolgáltató visszautasítsa.

9.5. Szállítási határidő: A megrendelés kiszállításának határideje 2-3 munkanap.

   9.5.1.  Eladó – a Felek eltérő megállapodásának hiányában - a szerződés megkötését követően késedelem nélkül, de legkésőbb harminc napon belül köteles a fogyasztó rendelkezésére bocsátani (kiszállítani) a terméket.

   9.5.2.  Az Eladó késedelme esetén a fogyasztónak minősülő Vásárló jogosult póthatáridőt tűzni. Ha az Eladó a póthatáridőn belül nem teljesít, a fogyasztó jogosult a szerződéstől elállni.

   9.5.3.  A fogyasztó póthatáridő tűzése nélkül akkor jogosult a szerződéstől elállni akkor, ha

    1) az Eladó a szerződés teljesítését megtagadta; vagy

    2) a szerződést a felek megállapodása szerint vagy a szolgáltatás felismerhető rendeltetésénél fogva a meghatározott teljesítési időben - és nem máskor - kellett volna teljesíteni

10. ELÁLLÁSI TÁJÉKOZTATÓ

10.1. Elállási jog, átvétel megtagadása

 

Tájékoztatjuk, hogy a 45/2014 (II. 26.) Korm. rendeletben foglalt elállási jog csak azon vásárlókat (Ügyfeleket) illet meg, akik a Ptk. szerint fogyasztónak minősülnek. A Ptk. 8:1. § (1) bekezdésének 3. pontja szerint „fogyasztó: a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy.”

 

10.1.1. Az Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU számú irányelvének, továbbá a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet szabályozása értelmében a fogyasztónak minősülő ügyfél a megrendelt termék kézhez vételétől számított 14 napon belül indokolás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket. Jelen tájékoztató hiányában jogosult Felhasználó 1 év elteltéig gyakorolni az elállási jogát.

 

10.1.2. Az elállási jog gyakorlására nyitva álló idő attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen az Ügyfél, vagy meghatalmazottja a terméket átveszi.

 

10.1.3.  A termék visszaküldésének költségét az Ügyfélnek kell viselnie, Szolgáltató nem vállalja e költség viselését.

 

10.1.4. Az elállási jog gyakorlása esetén az Ügyfelet a termék visszajuttatásának költségén kívül más költség nem terheli, Szolgáltató azonban követelheti a nem rendeltetésszerű használatból adódó anyagi kár megtérítését.

 

10.1.5. Nem illeti meg az elállási jog az Ügyfelet olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet az Ügyfél utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen az Ügyfél személyére szabtak.

 

10.1.6.  Az Ügyfél szintén nem gyakorolhatja az elállási jogát:

 • romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termék tekintetében;
 • olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza;
 • olyan termék tekintetében, amely jellegénél fogva az átadást követően elválaszthatatlanul vegyül más termékkel,
 • lezárt csomagolású hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépes szoftver példányának adásvétele tekintetében, ha az átadást követően a fogyasztó a csomagolást felbontotta.

 

10.1.7.  Szolgáltató a termék visszaérkezését követően a fenti jogszabályok értelmében haladéktalanul, de legkésőbb 14 napon belül visszatéríti a kifizetett összeget az Ügyfél részére, beleértve a szállítási díjat is.

 

10.1.8.  Szolgáltató a visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmaz, kivéve, ha az Ügyfél más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Ügyfelet semmilyen többletköltség nem terheli.

 

10.1.9.  Ügyfél köteles az árukat indokolatlan késedelem nélkül, de a szerződéstől való elállására vonatkozó értesítés Szolgáltató részére történő megküldésétől számított 14 napon belül visszaküldeni. A megrendelt terméket postai úton, vagy futárszolgálat segítségével juttathatja vissza az Ügyfél a Szolgáltató részére.

 

10.1.10. A visszatérítést Szolgáltató mindaddig visszatarthatja, amíg vissza nem kapta az áru(ka)t, vagy az Ügyfél bizonyítékot nem szolgáltatott arra vonatkozóan, hogy azokat visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni.

 

10.1.11. Amennyiben az Ügyfél élni szeretne elállási jogával, annak jelzését megteheti Szolgáltató elérhetőségeinek valamelyikén írásban (vagy a mellékelt elállási jegyzőkönyv minta segítségével), vagy az erre vonatkozó egyértelmű nyilatkozatával. Postai úton írásban történő elállás esetén a határidők a postára adás időpontjától számítanak. Postai úton történő elállás esetén azt ajánlott levélben kell megtenni. E-mailben küldött elállás kézhezvételét a Szolgáltató e-mailben visszaigazolja.

 

10.1.12. Az Ügyfél elállás esetén is felelős azon károk megtérítéséért, amelyek a termék nem rendeltetésszerű használata miatt keletkeztek.

 

10.1.13. Felhasználó a termék állagát, sértetlenségét köteles megőrizni, azt csak a kipróbáláshoz szükséges mértékben használni, zárt körülmények között felpróbálni, ellenkező esetben a termék használtnak minősül. Felhasználó kifejezetten tudomásul veszi, hogy a szükséges mértéket meghaladó használat esetén (pl. karcok, kopások, felszíni sérülések, tágulás, stb.) cégünk az értékcsökkenés mértékét az ékszer árában határozza meg, tekintettel arra, hogy kizárólag új ékszerek forgalmazásával foglalkozik.

 

10.1.14. A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet itt érhető el.

 

10.1.15. Az Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU számú irányelve itt érhető el.

 

10.1.16. Az Ügyfél egyéb panaszával is megkeresheti Szolgáltatót a jelen Szabályzatban található elérhetőségeken.

 

10.1.17. Az elállási jog nem illeti meg a vállalkozást, azaz az olyan jogi vagy nem jogi személyt, aki a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körében jár el, és tevékenységi köre alapján a megrendelt termékek továbbforgalmazására jogosult.

 

10.1.18. A megrendelés visszaigazolásáról szóló e-mailben külön feltüntetésre került az elállási jogról való tájékoztatás.

 

10.1.19. Az elállási nyilatkozatminta az alábbi címen érhető el:

https://ekszerrendeles.hu/shop_ordered/95478/pic/dokumentumok/Elallasi_jog_nyilatkozat.doc

11. KELLÉKSZAVATOSSÁG, TERMÉKSZAVATOSSÁG, JÓTÁLLÁS

11.1. Kellékszavatosság

11.1.1. Ön a termék hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Ptk. szabályai szerint.

 

11.1.2. Ön - választása szerint - az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet: Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben - a szerződéstől is elállhat. A választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.

 

11.1.3. Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívom a figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti.

 

11.1.4. Felhívom a figyelmét, hogy Ön a vállalkozással szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

 

11.1.5. A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást a Szolgáltató nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

 

11.2. Termékszavatosság

11.2.1. Felhívom a figyelmét, hogy a termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania.

 

11.2.2. Ingó dolog (termék) hibája esetén Ön - választása szerint - az 11.1.2. pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet. Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

 

11.2.3. Tájékoztatom, hogy a termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

 

11.2.4. Termékszavatossági igényét Ön a termékgyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

 

11.2.5. A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

- a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy

- a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy

- a termékhibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

 

11.2.6. Felhívom figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

 

11.3. Jótállás (Garancia)

11.3.1. Tájékoztatjuk a felhasználó, hogy a webáruházban megvásárolható 10.000 Ft feletti termékekre a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendeletben foglalt jótállást biztosítunk.

 

11.3.2. Jótállást adunk minden 10.000 Ft feletti termékre az átadástól számított 12 hónapig, kivéve, ha a gyártó ennél hosszabb jótállási időt határoz meg. Ilyen esetben a hosszabb jótállási idő az érvényes. A számla egyben jótállási jegyként is szolgál, külön jótállási jegyet nem adunk. A jótállást csak abban az esetben áll módunkban érvényesíteni, ha a terméket hiánytalanul küldi vissza.

 

11.3.3. A vállalkozás jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.

 

11.3.4. Felhívom a figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet, egyébként viszont Önt a jótállásból fakadó jogok az 8.1. és a 8.2. pontban meghatározott jogosultságoktól függetlenül megilletik.

 

11.3.5. A jótállási igény nem érvényesíthető a nem rendeltetésszerű használatból eredő meghibásodásokra illetve sérülésekre. A jótállási ügyintézés további részleteire a Ptk.-ban, a 19/2014. (IV. 29.) NGM rendeletben, illetve a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendeletben foglaltak az irányadók.

12. VEGYES RENDELKEZÉSEK

12.1. Szolgáltató kötelezettsége teljesítéséhez közreműködőt jogosult igénybe venni. Ennek jogellenes magatartásáért teljes felelősséggel tartozik, úgy, mintha a jogellenes magatartást saját maga követte volna el.

 

12.2. Ha a jelen Szabályzat bármely része érvénytelenné, jogtalanná vagy érvényesíthetetlenné válik, az a fennmaradó részek érvényességét, jogszerűségét és érvényesíthetőségét nem érinti.

 

12.3. Amennyiben Szolgáltató a Szabályzat alapján megillető jogát nem gyakorolja, a joggyakorlás elmulasztása nem tekinthető az adott jogról való lemondásnak. Bármilyen jogról történő lemondás csak az erre vonatkozó kifejezett írásbeli nyilatkozat esetén érvényes. Az hogy a Szolgáltató egy alkalommal nem ragaszkodik szigorúan a Szabályzat valamely lényegi feltételéhez, vagy kikötéséhez nem jelenti azt, hogy lemond arról, hogy a későbbiekben ragaszkodjon az adott feltétel vagy kikötés szigorú betartásához.

 

12.4. Szolgáltató és az Ügyfél vitás ügyeiket békés úton próbálják rendezni. Az Ügyfél és a Szolgáltató a jelen Szabályzat hatálya alá tartozó, megegyezéssel 30 (harminc) naptári nap alatt nem rendezhető esetleges jogvitákra nézve a 2.4. pont az irányadó.

13. PANASZKEZELÉS RENDJE

13.1. A Weboldal célja, hogy a Felhasználók valamennyi igényét és célját megfelelő minőségben és hatékonysággal teljesítse. Szolgáltató törekszik arra, hogy a weboldalon történő vásárlást a jelen ÁSZF-nek megfelelően teljesítse. Amennyiben a Felhasználónak mégis valamilyen panasza van az őt érintő megállapodással, vagy a Weboldalon nyújtott szolgáltatással, illetve annak teljesítésével kapcsolatban, úgy panaszát az 1. pontban meghatározott e-mail címen, vagy levél útján, illetve a honlap kommunikációs csatornáinak bármelyikén is közölheti. Tájékoztatjuk a felhasználókat, hogy a panaszügyintézés helye: 2900 Komárom, MÁV ltp 4 1/3

 

13.2. Szolgáltató a szóbeli panaszt azonnal megvizsgálja, és szükség szerint orvosolja. Ha a Felhasználó a panasz kezelésével nem ért egyet, a Szolgáltató a panaszról és az azzal kapcsolatos álláspontjáról haladéktalanul jegyzőkönyvet vesz fel, s annak egy másolati példányát megküldi a Felhasználónak a regisztráció során megadott elérhetőségek egyikére. Ha a panasz azonnali kivizsgálása nem lehetséges, a Szolgáltató a panaszról úgyszintén jegyzőkönyvet vesz fel, s annak egy másolati példányát megküldi a Vevőnek.

 

13.3. Az írásbeli panaszt a Szolgáltató 30 napon belül írásban megválaszolja. A panaszt elutasító álláspontját megindokolja. A válasz másolati példányát 5 évig megőrzi, s azt az ellenőrző hatóságoknak kérésükre bemutatja.

 

13.4. A panasz leírásának tartalmaznia kell a panaszt tevő elérhetőségét, továbbá a panasz alapjául szolgáló tényék részletes és pontos leírását.

 

13.5. Panasszal fordulhat a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz is:

Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Cím: 1088 Budapest, József krt. 6.

Levelezési cím: 1428 Budapest, PF: 20.

GPS koordináták: X 19,071     Y 47,496

Központi telefonszám: +36 1 459 4800

Faxszám: +36 1 210 4677

E-mail: nfh@nfh.hu

 

13.6. Békéltető testülethez fordulás: A termékek/szolgáltatások minőségével, biztonságosságával és a termékfelelősségi szabályok alkalmazásával, valamint a Szerződés megkötésével és teljesítésével kapcsolatos fogyasztói jogvita bíróságon kívüli, békés rendezése céljából a Fogyasztó eljárást kezdeményezhet a Szolgáltató székhelye szerint illetékes szakmai kamara mellett működő békéltető testületnél. Békéltető Testületre vonatkozó szabályok alkalmazásában fogyasztónak minősül a külön törvény szerinti civil szervezet, egyház, társasház, lakásszövetkezet, mikro-, kis- és középvállalkozás is, aki árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz, vagy az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje.

 

A Komárom-Esztergom megyei Kereskedelmi és Iparkamara mellett szervezett Békéltető Testület elérhetőségei:

Cím: 2800 Tatabánya, Fő tér 36.

Telefon: 06-34-513-027

Fax: 06-34-316-259

Email: kemkik@kemkik.hu

web: www.kemkik.hu

http://kem-bekeltetes.webnode.hu

 

13.7.  Tájékoztatjuk a felhasználót, hogy a Szolgáltató képviselője garantálja a személyes megjelentését, illetve együttműködését biztosítja a fogyasztói jogvitát kezelő békéltető testületi eljárásban.

 

13.8. Tájékoztatjuk továbbá, hogy fogyasztói jogvita esetén Ön a lakóhelye/tartózkodási helye szerint illetékes Békéltető Testülethez is fordulhat. A Békéltető Testületek listája itt található: http://www.bekeltetes.hu/index.php?id=testuletek

14. ADATVÉDELEM

14.1. Webáruházunk adatkezelési tájékoztatója itt található: https://ekszerrendeles.hu/shop_help.php

         Letölthető formátumban itt érhető el:

         https://ekszerrendeles.hu/shop_ordered/95478/pic/dokumentumok/ekszerrendeles_hu_adatvedelmi.doc

15. SZERZŐI JOGOK

15.1. Azzal, hogy az Ügyfél belép a www.ekszerrendeles.hu valamelyik oldalára, elfogadja az alábbi feltételeket, még abban az esetben is, ha nem regisztrált felhasználója, vagy megrendelője a webáruháznak és a honlapnak.

 

15.2. Az áruházban található tartalom a Szolgáltató szellemi tulajdona.

 

15.3. Szolgáltató fenntart minden, az oldal bármely részének bármilyen módszerrel, technikával történő másolásával és terjesztésével kapcsolatos jogot. Az oldalhoz tartozó oldalak tartalmát és kialakítását nemzetközi és magyar törvények védik.

15.4. Előzetes írásos hozzájárulás nélkül tilos az oldal egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése. Az oldal tartalmának egyes részeit - kizárólag saját felhasználás céljából - merevlemezére mentheti vagy kinyomtathatja, de ebben az esetben sem jogosult az oldal így többszörözött részének további felhasználására, terjesztésére, adatbázisban történő tárolására, letölthetővé tételére, kereskedelmi forgalomba hozatalára.

 

15.5. A www.ekszerrendeles.hu oldalai teljes egészében szerzői jogvédelem alatt állnak, azokból bármely részt kivágni, a megcsonkított részt pedig nyilvánossághoz bármely módon újraközvetíteni tilos.

 

15.6. A jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket von maga után. Szolgáltató követelheti a jogsértés abbahagyását és kárának megtérítését.

 

15.7. Az itt közölt képeket vagy a termékek gyártói biztosították a www.ekszerrendeles.hu számára vagy szabadon felhasználható forrásból származnak. A Szolgáltató pontos és hiteles információk közlésére törekszik, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállal.

 

15.8. A honlapon megjelenő felhasználói megnyilvánulások (pl. kommentek, vélemények, publikációk, fórum) nem tükrözik a Szolgáltató gondolatait és véleményét.

 

15.9. A kommentek, vélemények, publikációk, fórum szövegek szerzői a jelen ÁSZF elfogadásával, illetve a regisztrációval tudomásul veszik azt, hogy az oldal használatával az ott kifejtett gondolataik azonnal közkinccsé válnak, így nem támaszthatnak szerzői jogi igényeket az általuk írt szövegek felhasználásával kapcsolatosan.

16. VONATKOZÓ JOGSZABÁLYOK

16.1. Magyarország Alaptörvénye

 

16.2. Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.)

 

16.3. Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (eKertv.)

 

16.4. Az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény (Eht.)

 

16.5. A kutatás és a közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről szóló 1995. évi CXIX. törvény (Kknyt.)

 

16.6. A gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény (Reklámtv.)

 

16.7. A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II. 26.) Korm. rendelet

 

16.8. A fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott dolgokra vonatkozó szavatossági és jótállási igények intézésének eljárási szabályairól szóló 19/2014. (IV. 29.) NGM rendelet.

17. LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK

Az alábbi dokumentumok letölthetők saját gépre.

 

1.1.    Panaszfelvételi jegyzőkönyv

1.2.    Szavatosság-kezelési jegyzőkönyv

1.3.    Adatvédelmi incidens jegyzőkönyv

1.4.    Elállási nyilatkozat minta

1.5.    ÁSZF

1.6.    Adatvédelmi tájékoztató

 

Komárom, 2018. Január 14.

Horváth Sándor Tiborné e.v.

1. BEVEZETÉS

1.1. Horváth Sándor Tiborné e.v. (cím: 2900 Komárom, MÁV ltp 4 1/3, nyilvántartási szám: 6712306, adószám: 63519149-1-31, e-mail: email [kukac] ekszerrendeles.hu, telefon: +36-20/468-8234, adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-82821/2015) (a továbbiakban: Szolgáltató, adatkezelő) alá veti magát a következő tájékoztatónak.

 

1.2. Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 20. § (1) kimondja, hogy az érintettel (jelen esetben a www.ekszerrendeles.hu webshop weboldal felhasználójával, a továbbiakban: felhasználó, érintett) az adatkezelés megkezdése előtt közölni kell, hogy az adatkezelés hozzájáruláson alapul vagy kötelező.

 

1.3. Az érintettet az adatkezelés megkezdése előtt egyértelműen és részletesen tájékoztatni kell az adatai kezelésével kapcsolatos minden tényről, így különösen az adatkezelés céljáról és jogalapjárólaz adatkezelésre és az adatfeldolgozásra jogosult személyéről, az adatkezelés időtartamáról.

 

1.4. Tájékoztatni kell az érintettet az Info tv. 6. § (1) bekezdése alapján arról is, hogy személyes adat kezelhető akkor is, ha az érintett hozzájárulásának beszerzése lehetetlen vagy aránytalan költséggel járna, és a személyes adat kezelése az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése céljából szükséges, vagy az adatkezelő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítése céljából szükséges, és ezen érdek érvényesítése a személyes adatok védelméhez fűződő jog korlátozásával arányban áll.

 

1.5. A tájékoztatásnak ki kell terjednie az érintett adatkezeléssel kapcsolatos jogaira és jogorvoslati lehetőségeire is.

 

1.6. Ha az érintettek személyes tájékoztatása lehetetlen vagy aránytalan költséggel járna (mint például jelen esetben egy webshop esetében), a tájékoztatás megtörténhet az alábbi információk nyilvánosságra hozatalával is:

1.6.1.     az adatgyűjtés ténye,

1.6.2.     az érintettek köre,

1.6.3.     az adatgyűjtés célja,

1.6.4.     az adatkezelés időtartama,

1.6.5.     az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye,

1.6.6.     az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak és jogorvoslati lehetőségeinek ismertetése, valamint

1.6.7.     ha az adatkezelés adatvédelmi nyilvántartásba vételének van helye, az adatkezelés nyilvántartási száma.

 

1.7. Jelen adatkezelési tájékoztató a fenti tartalmi előíráson alapul. A jelen tájékoztató elérhető az alábbi oldalról: https://ekszerrendeles.hu/shop_help.php, illetve doc formátumban letölthető saját készülékre innen: https://ekszerrendeles.hu/shop_ordered/95478/pic/dokumentumok/ekszerrendeles_hu_ASZF.doc 

 

1.8. A tájékoztató módosításai a fenti címen történő közzététellel lépnek hatályba. A tájékoztató egyes fejezetcímei mögött megjelenítjük a jogszabályi hivatkozást is.

2. ÉRTELMEZŐ FOGALMAK

2.1. érintett személy: bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy - közvetlenül vagy közvetve - azonosítható természetes személy (felhasználó);

2.2. személyes adat: az érintettel kapcsolatba hozható adat - különösen az érintett neve, azonosító jele, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző ismeret -, valamint az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés;

2.3. különleges adat:

2.3.1. faji eredetre, a nemzetiséghez tartozásra, a politikai véleményre vagy pártállásra, a vallásos vagy más világnézeti meggyőződésre, az érdek- képviseleti szervezeti tagságra, a szexuális életre vonatkozó személyes adat,

2.3.2. az egészségi állapotra, a kóros szenvedélyre vonatkozó személyes adat, valamint a bűnügyi személyes adat;

2.4. hozzájárulás: az érintett akaratának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adatok - teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő - kezeléséhez;

2.5. tiltakozás: az érintett nyilatkozata, amellyel személyes adatainak kezelését kifogásolja, és az adatkezelés megszüntetését, illetve a kezelt adatok törlését kéri;

2.6. adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely önállóan vagy másokkal együtt az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az adatfeldolgozóval végrehajtatja;

2.7. adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így különösen gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása, fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők (pl. ujj- vagy tenyérnyomat, DNS-minta, íriszkép) rögzítése;

2.8. adattovábbítás: az adat meghatározott harmadik személy számára történő hozzáférhetővé tétele;

2.9. nyilvánosságra hozatal: az adat bárki számára történő hozzáférhetővé tétele;

2.10. adattörlés: az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk többé nem lehetséges;

2.11. adatmegjelölés: az adat azonosító jelzéssel ellátása annak megkülönböztetése céljából;

2.12. adatzárolás: az adat azonosító jelzéssel ellátása további kezelésének végleges vagy meghatározott időre történő korlátozása céljából;

2.13. adatmegsemmisítés: az adatokat tartalmazó adathordozó teljes fizikai megsemmisítése;

2.14. szolgáltatás: a www.ekszerrendeles.hu domain nevű webshop weboldalon igénybe vehető szolgáltatás.

2.15. adatfeldolgozás: az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől, feltéve hogy a technikai feladatot az adatokon végzik;

2.16. adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely az adatkezelővel kötött szerződése alapján - beleértve a jogszabály rendelkezése alapján történő szerződéskötést is - adatok feldolgozását végzi;

2.17. adatfelelős: az a közfeladatot ellátó szerv, amely az elektronikus úton kötelezően közzéteendő közérdekű adatot előállította, illetve amelynek a működése során ez az adat keletkezett;

2.18. adatközlő: az a közfeladatot ellátó szerv, amely - ha az adatfelelős nem maga teszi közzé az adatot - az adatfelelős által hozzá eljuttatott adatait honlapon közzéteszi;

2.19. adatállomány: az egy nyilvántartásban kezelt adatok összessége;

2.20. harmadik személy: olyan természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval;

2.21. adatvédelmi incidens: személyes adat jogellenes kezelése vagy feldolgozása, így különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés. 

3. ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÁS

3.1. Horváth Sándor Tiborné e.v. által üzemeltetett www.ekszerrendeles.hu honlapjait kiszolgáló szerverek az UNAS Online Kft. (H-9400 Sopron, Major köz 2. I/15., email: unas@unas.hu) szolgáltatónál kerültek elhelyezésre.

 

3.2. Horváth Sándor Tiborné e.v. a személyes adatok kezeléséhez a szolgáltatás nyújtása során alkalmazott informatikai eszközöket úgy választja meg és üzemelteti, hogy a kezelt adat:

3.2.1.     az arra feljogosítottak számára hozzáférhető (rendelkezésre állás),

3.2.2.     hitelessége és hitelesítése biztosított (adatkezelés hitelessége),

3.2.3.     változatlansága igazolható (adatintegritás),

3.2.4.     a jogosulatlan hozzáférés ellen védett (adat bizalmassága) legyen.

 

3.3. Horváth Sándor Tiborné e.v. olyan műszaki, szervezési és szervezeti intézkedésekkel gondoskodik az adatkezelés biztonságának védelméről, amely az adatkezeléssel kapcsolatban jelentkező kockázatoknak megfelelő védelmi szintet nyújt.

 

3.4. Horváth Sándor Tiborné e.v. az adatkezelés során megőrzi:

3.4.1.     a titkosságot: megvédi az információt, hogy csak az férhessen hozzá, aki erre jogosult,

3.4.2.     a sértetlenséget: megvédi az információnak és a feldolgozás módszerének a pontosságát és teljességét,

3.4.3.     a rendelkezésre állást: gondoskodik arról, hogy amikor a jogosult használónak szüksége van rá, valóban hozzá tudjon férni a kívánt információhoz, és rendelkezésre álljanak az ezzel kapcsolatos eszközök.

 

3.5. Horváth Sándor Tiborné e.v. informatikai rendszere és hálózata egyaránt védett a számítógéppel támogatott csalás, kémkedés, szabotázs, vandalizmus, tűz és árvíz, továbbá a számítógépvírusok, a számítógépes betörések és a szolgálatmegtagadásra vezető támadások ellen. Az üzemeltető a biztonságról szerverszintű és alkalmazásszintű védelmi eljárásokkal gondoskodik.

 

3.6. Tájékoztatjuk a felhasználókat, hogy az interneten továbbított elektronikus üzenetek, protokolltól (e-mail, web, ftp, stb.) függetlenül sérülékenyek az olyan hálózati fenyegetésekkel szemben, amelyek tisztességtelen tevékenységre, szerződés vitatására, vagy az információ felfedésére, módosítására vezetnek. Az ilyen fenyegetésektől megvédendő a szolgáltató megtesz minden tőle elvárható óvintézkedést. A rendszereket megfigyeli annak érdekében, hogy minden biztonsági eltérést rögzíthessen, és bizonyítékkal szolgálhasson minden biztonsági esemény esetében. A rendszermegfigyelés ezen kívül lehetővé teszi az alkalmazott óvintézkedések hatékonyságának ellenőrzését is.

4. AZ ADATKEZELÉS JOGALAPJA

4.1. Személyes adat akkor kezelhető, ha

 • ahhoz az érintett hozzájárul, vagy
 • azt törvény vagy - törvény felhatalmazása alapján, az abban meghatározott körben - helyi önkormányzat rendelete közérdeken alapuló célból elrendeli.


4.2. Személyes adat kezelhető akkor is, ha az érintett hozzájárulásának beszerzése lehetetlen vagy aránytalan költséggel járna, és a személyes adat kezelése

4.2.1.   az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése céljából szükséges, vagy

4.2.2.   az adatkezelő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítése céljából szükséges, és ezen érdek érvényesítése a személyes adatok védelméhez fűződő jog korlátozásával arányban áll.

 

4.3. Ha az érintett cselekvőképtelensége folytán vagy más elháríthatatlan okból nem képes hozzájárulását megadni, akkor a saját vagy más személy létfontosságú érdekeinek védelméhez, valamint a személyek életét, testi épségét vagy javait fenyegető közvetlen veszély elhárításához vagy megelőzéséhez szükséges mértékben a hozzájárulás akadályainak fennállása alatt az érintett személyes adatai kezelhetőek.

 

4.4. A 16. életévét betöltött kiskorú érintett hozzájárulását tartalmazó jognyilatkozatának érvényességéhez törvényes képviselőjének beleegyezése vagy utólagos jóváhagyása nem szükséges.

 

4.5. Ha a hozzájáruláson alapuló adatkezelés célja az adatkezelővel írásban kötött szerződés végrehajtása, a szerződésnek tartalmaznia kell minden olyan információt, amelyet a személyes adatok kezelése az érintettnek ismernie kell, így különösen a kezelendő adatok meghatározását, az adatkezelés időtartamát, a felhasználás célját, az adatok továbbításának tényét, címzettjeit, adatfeldolgozó igénybevételének tényét. A szerződésnek félreérthetetlen módon tartalmaznia kell, hogy az érintett aláírásával hozzájárul adatainak a szerződésben meghatározottak szerinti kezeléséhez.

 

4.6. Ha a személyes adat felvételére az érintett hozzájárulásával került sor, az adatkezelő a felvett adatokat törvény eltérő rendelkezésének hiányában

 • a rá vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése céljából, vagy
 • az adatkezelő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítése céljából, ha ezen érdek érvényesítése a személyes adatok védelméhez fűződő jog korlátozásával arányban áll.
5. AZ ADATKEZELÉS CÉLHOZ KÖTÖTTSÉGE

5.1. Személyes adat kizárólag meghatározott célból, jog gyakorlása és kötelezettség teljesítése érdekében kezelhető. Az adatkezelésnek minden szakaszában meg kell felelnie az adatkezelés céljának, az adatok felvételének és kezelésének tisztességesnek és törvényesnek kell lennie.

 

5.2. Csak olyan személyes adat kezelhető, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen, a cél elérésére alkalmas. A személyes adat csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig kezelhető.

6. AZ ADATKEZELÉS EGYÉB ALAPELVEI

6.1. A személyes adat az adatkezelés során mindaddig megőrzi e minőségét, amíg kapcsolata az érintettel helyreállítható. Az érintettel akkor helyreállítható a kapcsolat, ha az adatkezelő rendelkezik azokkal a technikai feltételekkel, amelyek a helyreállításhoz szükségesek.

 

6.2. Az adatkezelés során biztosítani kell az adatok pontosságát, teljességét és - ha az adatkezelés céljára tekintettel szükséges - naprakészségét, valamint azt, hogy az érintettet csak az adatkezelés céljához szükséges ideig lehessen azonosítani.

7. ADATKEZELÉSSEL KAPCSOLATOS EGYÉB INFORMÁCIÓK

7.1. Az adatkezelő a megadott személyes adatokat a jelen tájékoztatóban foglalt céloktól eltérő célokra nem használja, illetve nem használhatja fel. Személyes adatok harmadik személynek vagy hatóságok számára történő kiadása – hacsak törvény ettől eltérően nem rendelkezik kötelező erővel – a Felhasználó előzetes, kifejezett hozzájárulása esetén lehetséges kizárólag.

 

7.2. Az Adatkezelő a neki megadott személyes adatokat nem ellenőrzi. A megadott adatok megfelelőségéért kizárólag az azt megadó személy fele. Bármely Felhasználó e-mail címének megadásakor egyben felelősséget vállal azért, hogy a megadott e-mail címről kizárólag ő vesz igénybe szolgáltatást. E felelősségvállalásra tekintettel egy megadott e-mail címen történt belépésekkel összefüggő mindennemű felelősség kizárólag azt a Felhasználót terheli, aki az e-mail címet regisztrálta.

8. FUNKCIONÁLIS ADATKEZELÉS

8.1. Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 20. § (1) bekezdése alapján, meg kell határozni a webes szolgáltatás funkcionalitásának működése körében a következőket:

 

a) az adatgyűjtés ténye,

b) az érintettek köre,

c) az adatgyűjtés célja,

d) az adatkezelés időtartama,

e) az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye,

f) az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése.

 

8.2. Az adatgyűjtés ténye, a kezelt adatok köreNév, e-mail cím, jelszó, telefonszám, szállítási cím (ország, irányítószám, település, utca, házszám, emelet, ajtó), számlázási cím (ország, irányítószám, település, utca, házszám, emelet, ajtó), regisztráció/szolgáltatás igénybevételének időpontja, regisztrációkori/szolgáltatás igénybevételekor használt IP cím. Tájékoztatjuk a felhasználót, hogy a jelszó csak a regisztrált felhasználók körében kerül tárolásra. Tájékoztatjuk továbbá a Felhasználót, hogy rögzítésre kerülnek technikai információk (felhasználó/hirdető regisztrációkori/használatkori IP címe, regisztráció/használat időpontja, utolsó bejelentkezés dátuma/IP címe, az érintett által látogatott oldal URL címe), melyek naplózását a rendszer folyamatosan végzi, de nem kapcsolja össze a regisztráció/felhasználás során megadott adatokkal. A jelen pontban meghatározott információkat a Szolgáltató kizárólag a honlap technikai üzemeltetése érdekében, valamint statisztikai célokra használja fel.

 

8.3. Az érintettek köre: A www.ekszerrendeles.hu webshop vásárlói és regisztrált felhasználói (igénybevevői).

 

8.4. Az adatgyűjtés céljahonlapon történő regisztráció, kapcsolódó szolgáltatások igénybevétele céljából történő adatkezelés, webáruház üzemeltetéséhez kapcsolódó adatbázis kezelése és hírlevél küldése.

 

8.5. Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: Az adatkezelés kezdő időpontja az érintett www.ekszerrendeles.hu weboldalon történő regisztrációjának dátuma, illetve első vásárlásának elküldése, az adatkezelés vége pedig az érintett törlési kérelméig tart. Az érintett törlési kérelmének Szolgáltatóhoz való beérkezését követő munkanap haladéktalanul törlésre kerülnek a személyes adatok. Kivéve a számviteli bizonylatok esetében, hiszen a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése alapján 8 évig meg kell őrizni ezeket az adatokat. Amennyiben a felhasználó a személyes adatainak törlését kéri, úgy személyes adatai végleg törlésre kerülnek, kivéve, ha más jogszabályi rendelkezés az adatkezelőt a személyes adatok megőrzésére kötelezi.

 

A könyvviteli elszámolást közvetlenül és közvetetten alátámasztó számviteli bizonylatot (ideértve a főkönyvi számlákat, az analitikus, illetve részletező nyilvántartásokat is), legalább 8 évig kell olvasható formában, a könyvelési feljegyzések hivatkozása alapján visszakereshető módon megőrizni.

 

8.6. Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személyeA személyes adatokat az adatkezelő Horváth Sándor Tiborné e.v. és munkatársai (Horváth Sándor Tibor 2900 Komárom, MÁV ltp 4 1/3, Horváth Patrik 2900 Komárom, MÁV ltp 1-9 D ép 1/3 és Czidlina Ildikó 2900 Komárom, Juhász Gy.u.3. I/10) kezelhetik, a fenti alapelvek tiszteletben tartásával.

 

8.7. Az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése (bővebben a 16. pontban):

  8.7.1. A felhasználó kérelmezheti az adatkezelőnél a 1.1. pontban megadott elérhetőségeken

    a) tájékoztatását személyes adatai kezeléséről,

    b) személyes adatainak helyesbítését (módosítását), valamint

    c) személyes adatainak - a kötelező adatkezelés kivételével - törlését vagy zárolását.

 

  8.7.2. Felhasználó kérelmére az adatkezelő tájékoztatást ad az érintett általa kezelt adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá - az érintett személyes adatainak továbbítása esetén - az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről.

 

  8.7.3. Az érintett kérelmére az adatkezelő tájékoztatást ad az érintett általa kezelt, illetve az általa vagy rendelkezése szerint megbízott adatfeldolgozó által feldolgozott adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá - az érintett személyes adatainak továbbítása esetén - az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről.

 

  8.7.4. A felhasználó tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen.

 

  8.7.5. Ha az adatkezelő a felhasználó tiltakozásának megalapozottságát megállapítja, az adatkezelést - beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is - megszünteti, és az adatokat zárolja, valamint a tiltakozásról, továbbá az annak alapján tett intézkedésekről értesíti mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében.

 

  8.7.6. Ha a felhasználó az adatkezelőnek az előző pont szerint meghozott döntésével nem ért egyet, illetve ha az adatkezelő a határidőt elmulasztja, a felhasználó - a döntés közlésétől, illetve a határidő utolsó napjától számított 30 napon belül bírósághoz fordulhat, illetve kezdeményezheti a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság eljárását.

 

8.8. Az adatkezelés jogalapja: a Felhasználó hozzájárulása, az Infotv. 5. § (1) bekezdése, illetve az elektronikus kereskedelemi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (a továbbiakban: Elker tv.) 13/A. § (3) bekezdése. A felhasználók a regisztrációs nyilatkozat elfogadásával elfogadják a jelen Adatkezelési Szabályzatban lefektetett szabályokat és önkéntesen hozzájárulnak személyes adataik kezeléséhez.

 

A szolgáltató a szolgáltatás nyújtása céljából kezelheti azon személyes adatokat, amelyek a szolgáltatás nyújtásához technikailag elengedhetetlenül szükségesek. A szolgáltatónak az egyéb feltételek azonossága esetén úgy kell megválasztania és minden esetben oly módon kell üzemeltetnie az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás nyújtása során alkalmazott eszközöket, hogy személyes adatok kezelésére csak akkor kerüljön sor, ha ez a szolgáltatás nyújtásához és az e törvényben meghatározott egyéb célok teljesüléséhez feltétlenül szükséges, azonban ebben az esetben is csak a szükséges mértékben és ideig.

 

8.9. Nem minősülnek személyes adatnak azok az anonim információk, melyeket az adatkezelő a személyes azonosíthatóság kizárásával gyűjt és természetes személlyel nem hozhatóak kapcsolatba, s ez által nem állítható fel kapcsolat természetes személlyel.

9. A FUNKCIONÁLIS ADATKEZELÉSRE VONATKOZÓ ALAPELVEINK (Elker tv. 13/A. §)

9.1. A szolgáltató az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás nyújtására irányuló szerződésből származó díjak számlázása céljából kezelheti az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás igénybevételével kapcsolatos természetes személyazonosító adatokat, lakcímet, valamint a szolgáltatás igénybevételének időpontjára, időtartamára és helyére vonatkozó adatokat.

 

9.2. A szolgáltató a szolgáltatás nyújtása céljából kezelheti azon személyes adatokat, amelyek a szolgáltatás nyújtásához technikailag elengedhetetlenül szükségesek. A szolgáltatónak az egyéb feltételek azonossága esetén úgy kell megválasztania és minden esetben oly módon kell üzemeltetnie az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás nyújtása során alkalmazott eszközöket, hogy személyes adatok kezelésére csak akkor kerüljön sor, ha ez a szolgáltatás nyújtásához és az Elker törvényben meghatározott egyéb célok teljesüléséhez feltétlenül szükséges, azonban ebben az esetben is csak a szükséges mértékben és ideig.

 

9.3. A szolgáltató a szolgáltatás igénybevételével kapcsolatos adatokat bármely egyéb célból - így különösen szolgáltatása hatékonyságának növelése, az igénybe vevőnek címzett elektronikus hirdetés vagy egyéb címzett tartalom eljuttatása, piackutatás céljából - csak az adatkezelési cél előzetes meghatározása mellett és az igénybe vevő hozzájárulása alapján kezelhet.

 

9.4. Az igénybe vevőnek az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás igénybevételét megelőzően és a szolgáltatás igénybevétele során is folyamatosan biztosítani kell, hogy az adatkezelést megtilthassa.

 

9.5. A kezelt adatokat törölni kell a szerződés létrejöttének elmaradását, a szerződés megszűnését, valamint a számlázást követően. Az adatokat törölni kell, ha az adatkezelési cél megszűnt, vagy az igénybe vevő így rendelkezik. Törvény eltérő rendelkezése hiányában az adattörlést haladéktalanul el kell végezni.

 

9.6. A szolgáltatónak biztosítani kell, hogy az igénybe vevő az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás igénybevétele előtt és az igénybevétel során bármikor megismerhesse, hogy a szolgáltató mely adatkezelési célokból mely adatfajtákat kezel, ideértve az igénybe vevővel közvetlenül kapcsolatba nem hozható adatok kezelését is.

10. COOKIE-K (SÜTIK) KEZELÉSE

10.1. A szolgáltató a felhasználó számítógépén cookie-t helyez el és olvas vissza. (A cookie olyan szöveges fájl, melyet a honlap webszervere a felhasználó számítógépének merevlemezére telepít annak későbbi azonosítása érdekében. Ha a böngésző visszaküld egy korábban elmentett cookie-t, a cookie-t kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.) Az így rögzített adatok egyéb személyes adatokkal nem kapcsolhatók össze.

 

10.2. A cookie-k a felhasználók merevlemezére automatikusan továbbított olyan fájlok, amelyek megkönnyítik az internetes oldalon való navigációt és az internetes oldal-látogatási statisztikák elkészítését. A honlap megtekintése során a technikai működés miatt a következő, böngészője által minden esetben elküldött adatok szerepelhetnek a kiszolgáló statisztikánkban: böngésző típusa és verziója, operációs rendszer, hivatkozó URL-cím (korábban megtekintett webhely), a hozzáféréshez használt számítógép IP-címe, valamint a látogatás dátuma és időpontja. Ezeket az adatokat kizárólag belső és statisztikai célokból rögzítjük.

 

10.3. Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 20. § (1) bekezdése alapján, meg kell határozni a weboldal cookie adatkezelése körében a következőket:

 

a) az adatgyűjtés ténye,

b) az érintettek köre,

c) az adatgyűjtés célja,

d) az adatkezelés időtartama,

e) az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye,

f) az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése.

 

A weboldalra jellemző cookie-k az úgynevezett „átmeneti (session) cookie” és „állandó (persistent) cookie-k”, melyek használatához nem szükséges előzetes hozzájárulást kérni az érintettektől.

 

10.4. Az adatgyűjtés ténye, a kezelt adatok köre: egyedi azonosítószám, dátumok, időpontok.

 

10.5. Az érintettek köre: A webshopot használó valamennyi érintett.

 

10.6. Az adatgyűjtés célja: a felhasználók azonosítása és a látogatók nyomon követése.

 

10.7. Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: Az adatkezelés időtartama a session cookie-k esetén a honlapok látogatásának befejezéséig tart. Egyéb cookie-k esetén az érintett kérésére azonnal törli a Szolgáltató.

 

10.8. Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye: A személyes adatokat az adatkezelő és munkatársai, továbbá a weboldal üzemeltetője kezelhetik, a fenti alapelvek tiszteletben tartásával.

 

10.9. Az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése: Az érintettnek lehetőségük van a cookie-kat törölni a böngészők Eszközök/Beállítások menüjében általában az Adatvédelem menüpont beállításai alatt.

 

10.10. Az adatkezelés jogalapja: Az érintettől hozzájárulás nem szükséges, amennyiben a cookie-k használatának kizárólagos célja az elektronikus hírközlő hálózaton keresztül történő közléstovábbítás vagy arra az előfizető vagy felhasználó által kifejezetten kért, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás nyújtásához a szolgáltatónak feltétlenül szüksége van.

 

10.11. A weboldal látogatottsági adatait a Google Analytics szolgáltatás igénybevételével méri a Szolgáltató. A szolgáltatás használata során adatok kerülnek továbbításra. A továbbított adatok az érintett azonosítására nem alkalmasak. A Google adatvédelmi elveiről bővebb információ itt olvasható: http://www.google.hu/policies/privacy/ads/

 

10.12. A weboldal a Google Adwords remarketing követő kódjait használja. A remarketing egy olyan funkció, amelynek segítségével a weboldal azoknak a felhasználóknak, akik korábban már felkeresték webhelyet, releváns hirdetéseket jelenítsen meg, miközben a Google Display Hálózat egyéb webhelyeit böngészik. A remarketing kód cookie-kat használ a látogatók megjelöléséhez. A webáruházat felkereső felhasználók letilthatják ezeket a cookie-kat, és egyéb, a Google adatkezelésével kapcsolatos információt is olvashatnak az alábbi címeken: http://www.google.hu/policies/technologies/ads/ és https://support.google.com/analytics/answer/2700409. Amennyiben felhasználó letiltja a remarketing cookie-kat, számukra nem fognak megjelenni személyre szabott ajánlatok a weboldaltól.

11. HÍRLEVÉL, DM TEVÉKENYSÉG

11.1. A gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény 6. §-a értelmében Felhasználó előzetesen és kifejezetten hozzájárulhat ahhoz, hogy Szolgáltató reklámajánlataival, egyéb küldeményeivel az általa megadott e-mail címen megkeresse. A regisztráció során megadott elektronikus levélcímekre hirdetést vagy reklámot (hírlevél) tartalmazó leveleket a Szolgáltató csak a Felhasználó kifejezett hozzájárulásával, a jogszabályi előírásoknak megfelelő esetekben és módon küld.

 

11.2. Továbbá a felhasználó a jelen tájékoztató rendelkezéseit szem előtt tartva hozzájárulhat ahhoz, hogy a Szolgáltató a reklámajánlatok küldéséhez szükséges személyes adatait kezelje.

 

11.3. A Szolgáltató nem küld kéretlen reklámüzenetet és a Felhasználó korlátozás és indokolás nélkül, ingyenesen leiratkozhat az ajánlatok küldéséről. Ebben az esetben Szolgáltató minden - a reklámüzenetek küldéséhez szükséges - személyes adatát törli nyilvántartásából és további reklámajánlataival nem keresi meg a Felhasználót. Felhasználó a reklámokról leiratkozhat az üzenetben lévő linkre kattintva.

 

11.4. Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 20. § (1) bekezdése alapján, meg kell határozni a hírlevél-küldés adatkezelés körében a következőket:

 

a) az adatgyűjtés ténye,

b) az érintettek köre,

c) az adatgyűjtés célja,

d) az adatkezelés időtartama,

e) az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye,

f) az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése.

 

11.5. Az adatgyűjtés ténye, a kezelt adatok körenév, e-mail cím, dátum, időpont.

 

11.6. Az érintettek köre: A www.ekszerrendeles.hu azon regisztrált felhasználói, akik a hírlevélre feliratkoznak.

 

11.7. Az adatgyűjtés célja: reklámot tartalmazó elektronikus üzenetek küldése az érintett részére, tájékoztatás nyújtása az aktuális információkról, termékekről/szolgáltatásokról, akciókról, új funkciókról stb.

 

11.8. Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: a hozzájáruló nyilatkozat visszavonásáig, azaz a leiratkozásig tart az adatkezelés.

 

11.9. Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye: A személyes adatokat az adatkezelő és munkatársai kezelhetik, a fenti alapelvek tiszteletben tartásával.

 

11.10. Az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése: Az érintett bármikor, ingyenesen leiratkozhat a hírlevélről.

 

11.11. Az adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása, az Infotv. 5. § (1) bekezdése, és a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény 6. § (5) bekezdése.

 

A reklámozó, a reklámszolgáltató, illetve a reklám közzétevője – a hozzájárulásban meghatározott körben - a náluk hozzájáruló nyilatkozatot tevő személyek személyes adatairól nyilvántartást vezet. Az ebben a nyilvántartásban rögzített - a reklám címzettjére vonatkozó - adat csak a hozzájáruló nyilatkozatban foglaltaknak megfelelően, annak visszavonásáig kezelhető, és harmadik fél számára kizárólag az érintett személy előzetes hozzájárulásával adható át.

12. ADATFELDOLGOZÁS

12.1. A Szolgáltató a www.ekszerrendeles.hu weboldal üzemeltetése céljából üzemeltetőt, mint adatfeldolgozót vesz igénybe, aki a központi szerver üzemeltetését, karbantartását, fejlesztését végzi és a kezelésében lévő szerveren kerülnek elhelyezésre a Felhasználó által megadott személyes adatok. Az adatfeldolgozó a személyes adatok feldolgozását a jelen Adatvédelmi Szabályzat és a vonatkozó jogszabályok betartásával végzi.

 

12.2. Az adatfeldolgozó adatai:

Név: UNAS Online Kft.

Székhely: H-9400 Sopron, Major köz 2. I/15.

E-mail: unas@unas.hu

Web: www.unas.hu

13. ADATTOVÁBBÍTÁS

13.1. Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 20. § (1) bekezdése alapján, meg kell határozni a weboldal adattovábbítási tevékenysége körében a következőket:

 

a) az adatgyűjtés ténye,

b) az érintettek köre,

c) az adatgyűjtés célja,

d) az adatkezelés időtartama,

e) az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye,

f) az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése.

 

13.2. Az adattovábbítás ténye, a kezelt adatok köre:

13.2.1. A továbbított adatok köre a szállítás lebonyolítása érdekében: név, e-mail cím, telefonszám, szállítási cím (irányítószám, település, utca, házszám, emelet, ajtó), számlázási cím (irányítószám, település, utca, házszám, emelet, ajtó)

13.2.2. A továbbított adatok köre az online fizetés lebonyolítása érdekében: e-mail cím,

 

13.3. Az érintettek körewww.ekszerrendeles.hu webshop/weboldal azon vásárlói, akik házhozszállítást kértek, illetve online fizetést választottak.

 

13.4. Az adattovábbítás céljaA megrendelt termék online fizetésének és házhozszállításának lebonyolítása.

 

13.5. Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határidejeAz érintett törlési kérelméig tart.

 

13.6. Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye: A személyes adatokat a következő természetes/jogi személyek kezelhetik, a fenti alapelvek tiszteletben tartásával:

 

13.6.1. Név: Magyar Posta Zrt.

Székhely: 1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6.

Elérhetőség: https://www.posta.hu/ugyfelszolgalat

Web: https://www.posta.hu

 

13.6.2. Név: GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft.

Székhely: 2351 Alsónémedi, GLS Európa u. 2.

Elérhetőség: : Ügyfélszolgálat 7.00-18.00, Tel.: (+36 29) 88 66 70, Fax: (+36 29) 88 66 10

E-mail: info@gls-hungary.com

Web: https://gls-group.eu

 

13.6.3. NévBarion Payment Zrt.

Székhely: 1117 Budapest, Infopark sétány 1. I. épület 5. emelet 5.

Elérhetőség: +36 1 464 70 99, support@barion.com

Web: www.barion.com

ÁSZF: https://www.barion.com/hu/vasarlok/arak-vasarloknak/

 

13.7. Az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése: Az érintett kérheti a házhoz szállító/online fizetést biztosító szolgáltató adatkezelőtől a személyes adatainak mielőbbi törlését.

 

13.8. Az adattovábbítás jogalapja: a felhasználó önkéntes hozzájárulása, az Info tv. 5. § (1) bekezdése, illetve az elektronikus kereskedelemi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése. 

14. KÖZÖSSÉGI OLDALAK

14.1. Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 20. § (1) bekezdése alapján, meg kell határozni a közösségi oldalak adatkezelése körében a következőket:

 

a) az adatgyűjtés ténye,

b) az érintettek köre,

c) az adatgyűjtés célja,

d) az adatkezelés időtartama,

e) az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye,

f) az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése.

 

14.2. Az adatgyűjtés ténye, a kezelt adatok köre: Facebook/Google+/Twitter/Pinterest/Youtube/Instagram közösségi oldalakon regisztrált neve és e-mail címe

 

14.3. Az érintettek köre: Valamennyi érintett, aki regisztrált a Facebook/Google+/Twitter/Pinterest/Youtube/Instagram közösségi oldalakon, és „lájkolta” az ekszerrendeles.hu közösségi oldalát.

 

14.4. Az adatgyűjtés célja: A közösségi oldalakon, a www.ekszerrendeles.hu weboldal által nyújtott szolgáltatás egyes tartalmi elemeinek, figyelemfelkeltő üzeneteinek, akcióinak vagy magának a weboldalnak a megosztása, illetve „lájkolása”, népszerűsítése.

 

14.5. Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje, az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye és az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése: Az adatok forrásáról, azok kezeléséről, illetve az átadás módjáról, és jogalapjáról az adott közösségi oldalon tájékozódhat az érintett. Az adatkezelés a közösségi oldalakon valósul meg, így az adatkezelés időtartamára, módjára, illetve az adatok törlési és módosítási lehetőségeire az adott közösségi oldal szabályozása vonatkozik.

 

14.6. Az adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása személyes adatai kezeléséhez a közösségi oldalakon.

15. ADATBIZTONSÁG

15.1.   Az adatkezelő úgy tervezi meg és hajtja végre az adatkezelési műveleteket, hogy biztosítsa az érintettek magánszférájának védelmét.

 

15.2.   Az adatkezelő gondoskodik az adatok biztonságáról (jelszóval, vírusirtóval való védettség), megteszi azokat a technikai és szervezési intézkedéseket és kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek az Info tv., valamint az egyéb adat- és titokvédelmi szabályok érvényre juttatásához szükségesek.

 

15.3.   Az adatokat megfelelő intézkedésekkel védi az adatkezelő, különösen:

15.3.1.     a jogosulatlan hozzáférés,

15.3.2.     a megváltoztatás,

15.3.3.     a továbbítás,

15.3.4.     a nyilvánosságra hozatal,

15.3.5.     a törlés vagy megsemmisítés,

15.3.6.     a véletlen megsemmisülés és sérülés,

15.3.7.     az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.

 

15.4.   Az adatkezelő megfelelő technikai megoldással biztosítja, hogy a nyilvántartásokban tárolt adatok közvetlenül ne legyenek összekapcsolhatók és az érintetthez rendelhetők.

 

15.5.   A személyes adatokhoz való jogosulatlan hozzáférés, az adatok megváltoztatása és jogosulatlan nyilvánosságra-hozatala, vagy felhasználása megakadályozása érdekében az adatkezelő gondoskodik:

15.5.1.     a megfelelő informatikai, műszaki környezet kialakításáról, üzemeltetéséről,

15.5.2.     a szolgáltatásnyújtásban résztevő munkatársai ellenőrzött kiválasztásáról, felügyeletéről,

15.5.3.     a részletes üzemeltetési, kockázatkezelési és szolgáltatási eljárásrendek kiadásáról.

 

15.6.   A fentiek alapján szolgáltató biztosítja, hogy az általa kezelt adat:

15.6.1.     a jogosult számára rendelkezésre álljon,

15.6.2.     hitelessége és hitelesítése biztosított,

15.6.3.     változatlansága igazolható legyen.

 

15.7.   Adatkezelő és annak tárhely-szolgáltatójának informatikai rendszere véd többek között:

15.7.1.     a számítástechnikai csalás,

15.7.2.     a kémkedés,

15.7.3.     a számítógépvírusok,

15.7.4.     a spam-ek,

15.7.5.     a hack-ek,

15.7.6.     és egyéb támadások ellen.

16. AZ ÉRINTETTEK JOGAI

16.1. Az érintett kérelmezheti az Szolgáltatónál, hogy az adjon tájékoztatását személyes adatai kezeléséről, kérheti személyes adatainak helyesbítését, valamint kérheti személyes adatainak - a kötelező adatkezelés kivételével - törlését vagy zárolását.

 

16.2. Az érintett kérelmére az adatkezelő tájékoztatást ad az érintett általa kezelt, illetve az általa megbízott adatfeldolgozó által feldolgozott adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá - az érintett személyes adatainak továbbítása esetén - az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről.

 

16.3. Az adatkezelő az adattovábbítás jogszerűségének ellenőrzése, valamint az érintett tájékoztatása céljából adattovábbítási nyilvántartást vezet, amely tartalmazza az általa kezelt személyes adatok továbbításának időpontját, az adattovábbítás jogalapját és címzettjét, a továbbított személyes adatok körének meghatározását, valamint az adatkezelést előíró jogszabályban meghatározott egyéb adatokat.

 

16.4. Az adatkezelő köteles a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 25 napon belül, közérthető formában, az érintett erre irányuló kérelmére írásban megadni a tájékoztatást. A tájékoztatás ingyenes.

 

16.5. Felhasználó kérelmére Szolgáltató tájékoztatást ad az általa kezelt adatokról, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az esetleges adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá - az érintett személyes adatainak továbbítása esetén - az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről. Szolgáltató a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 25 napon belül írásban, közérthető formában adja meg a tájékoztatást. A tájékoztatás ingyenes.

 

16.6. Szolgáltató, amennyiben a személyes adat a valóságnak nem felel meg, és a valóságnak megfelelő személyes adat az adatkezelő rendelkezésére áll, a személyes adatot helyesbíti.

 

16.7. Törlés helyett Szolgáltató zárolja a személyes adatot, ha a Felhasználó ezt kéri, vagy ha a rendelkezésére álló információk alapján feltételezhető, hogy a törlés sértené a Felhasználó jogos érdekeit. A zárolt személyes adat kizárólag addig kezelhető, ameddig fennáll az az adatkezelési cél, amely a személyes adat törlését kizárta.

 

16.8. Szolgáltató törli a személyes adatot, ha kezelése jogellenes, a Felhasználó kéri, a kezelt adat hiányos vagy téves - és ez az állapot jogszerűen nem orvosolható - feltéve, hogy a törlést törvény nem zárja ki, az adatkezelés célja megszűnt, vagy az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt, azt a bíróság vagy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elrendelte.

 

16.9. Az adatkezelő megjelöli az általa kezelt személyes adatot, ha az érintett vitatja annak helyességét vagy pontosságát, de a vitatott személyes adat helytelensége vagy pontatlansága nem állapítható meg egyértelműen.

 

16.10. A helyesbítésről, a zárolásról, a megjelölésről és a törlésről az érintettet, továbbá mindazokat értesíteni kell, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbították. Az értesítés mellőzhető, ha ez az adatkezelés céljára való tekintettel az érintett jogos érdekét nem sérti.

 

16.11.  Ha az adatkezelő az érintett helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelmét nem teljesíti, a kérelem kézhezvételét követő 25 napon belül írásban közli a helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait. A helyesbítés, törlés vagy zárolás iránti kérelem elutasítása esetén az adatkezelő tájékoztatja az érintettet a bírósági jogorvoslat, továbbá a Hatósághoz fordulás lehetőségéről.

17. JOGORVOSLAT

17.1. Felhasználó tiltakozhat személyes adatainak kezelése ellen, ha

  a) a személyes adatok kezelése vagy továbbítása kizárólag az Szolgáltatóra vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez, vagy az Szolgáltató, adatátvevő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve, ha az adatkezelést törvény rendelte el;

  b) a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik;

  c) törvényben meghatározott egyéb esetben.

 

17.2. Szolgáltató a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 nap alatt megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és döntéséről a kérelmezőt írásban tájékoztatja. Ha az Szolgáltató az érintett tiltakozásának megalapozottságát megállapítja, az adatkezelést - beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is - megszünteti, és az adatokat zárolja, valamint a tiltakozásról, továbbá az annak alapján tett intézkedésekről értesíti mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében.

 

17.3. Amennyiben a Felhasználó Szolgáltatónak a meghozott döntésével nem ért egyet, az ellen - annak közlésétől számított 30 napon belül - bírósághoz fordulhat. A bíróság soron kívül jár el.

 

17.4. Az adatkezelő esetleges jogsértése ellen panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni:

 

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.

Levelezési cím: 1530 Budapest, Postafiók: 5.

Telefon: +36 -1-391-1400

Fax: +36-1-391-1410

E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

18. BÍRÓSÁGI JOGÉRVÉNYESÍTÉS

18.1. Azt, hogy az adatkezelés a jogszabályban foglaltaknak megfelel, az adatkezelő köteles bizonyítani. Az adattovábbítás jogszerűségét az adatátvevő köteles bizonyítani.

 

18.2. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per - az érintett választása szerint - az érintett lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható.

 

18.3. A perben fél lehet az is, akinek egyébként nincs perbeli jogképessége. A perbe a Hatóság az érintett pernyertessége érdekében beavatkozhat.

 

18.4. Ha a bíróság a kérelemnek helyt ad, az adatkezelőt a tájékoztatás megadására, az adat helyesbítésére, zárolására, törlésére, az automatizált adatfeldolgozással hozott döntés megsemmisítésére, az érintett tiltakozási jogának figyelembevételére, illetve az adatátvevő által kért adat kiadására kötelezi.

 

18.5. Ha a bíróság az adatátvevő kérelmét elutasítja, az adatkezelő köteles az érintett személyes adatát az ítélet közlésétől számított 3 napon belül törölni. Az adatkezelő köteles az adatokat akkor is törölni, ha az adatátvevő a meghatározott határidőn belül nem fordul bírósághoz.

 

18.6. A bíróság elrendelheti ítéletének - az adatkezelő azonosító adatainak közzétételével történő - nyilvánosságra hozatalát, ha azt az adatvédelem érdekei és nagyobb számú érintett védett jogai megkövetelik.

19. KÁRTÉRÍTÉS ÉS SÉRELEMDÍJ

19.1. Ha az adatkezelő az érintett adatainak jogellenes kezelésével vagy az adatbiztonság követelményeinek megszegésével másnak kárt okoz, köteles azt megtéríteni.

 

19.2. Ha az adatkezelő az érintett adatainak jogellenes kezelésével vagy az adatbiztonság követelményeinek megszegésével az érintett személyiségi jogát megsérti, az érintett az adatkezelőtől sérelemdíjat követelhet.

 

19.3. Az érintettel szemben az adatkezelő felel az adatfeldolgozó által okozott kárért és az adatkezelő köteles megfizetni az érintettnek az adatfeldolgozó által okozott személyiségi jogsértés esetén járó sérelemdíjat is. Az adatkezelő mentesül az okozott kárért való felelősség és a sérelemdíj megfizetésének kötelezettsége alól, ha bizonyítja, hogy a kárt vagy az érintett személyiségi jogának sérelmét az adatkezelés körén kívül eső elháríthatatlan ok idézte elő.

 

19.4. Nem kell megtéríteni a kárt és nem követelhető a sérelemdíj annyiban, amennyiben a kár a károsult vagy a személyiségi jog megsértésével okozott jogsérelem az érintett szándékos vagy súlyosan gondatlan magatartásából származott.

20. EGYÉB RENDELKEZÉSEK, ALKALMAZOTT JOGSZABÁLYOK

20.1.   Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy jelen Adatkezelési Tájékoztatót a Felhasználók előzetes értesítése mellett egyoldalúan módosítsa. A módosítás hatályba lépését követően Felhasználó a szolgáltatás használatával ráutaló magatartással elfogadja a módosított Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltakat.

 

20.2.   Amennyiben a Felhasználó szolgáltatás igénybevételéhez a regisztráció, illetve a hírlevélre történő feliratkozás során harmadik fél adatait adta meg, vagy a Honlap használata, illetve a szolgáltatás használata során bármilyen módon kárt okozott, a Szolgáltató jogosult a Felhasználóval szembeni kártérítés érvényesítésére.

 

20.3.   Szolgáltató a neki megadott személyes adatokat nem ellenőrzi. A megadott adatok megfelelősségéért kizárólag az azt megadó személy felel. Bármely Felhasználó e-mail címének megadásakor egyben felelősséget vállal azért, hogy a megadott e-mail címről kizárólag ő vesz igénybe szolgáltatást. E felelősségvállalásra tekintettel egy megadott e-mail címen történt belépésekkel összefüggő mindennemű felelősség kizárólag azt a Felhasználót terheli, aki az e-mail címet regisztrálta.

 

20.4.   Regisztrált Felhasználó a www.ekszerrendeles.hu domain nevű webshop használatával kötelezettséget vállal továbbá arra, hogy az általa szerkeszthető és Honlapon megjelenő tartalmak, megadott adatok, információk harmadik fél és Szolgáltató jogát illetve jogos érdekeit nem sértik.

 

20.5.   A Szolgáltató fenti esetekben minden tőle telhető segítséget megad az eljáró hatóságoknak a jogsértő személy személyazonosságának megállapítása céljából. Szolgáltató a fenti esetekben, illetve az ÁSZF be nem tartása esetén jogosult a Felhasználó regisztrációját, illetve hírlevélre történő feliratkozását törölni; ebben az esetben Szolgáltató a Felhasználót a törlésből fakadóan ért károkért nem felel.

 

20.6.   Jelen Adatkezelési Tájékoztató 2016. szeptember 1-én lép hatályba.

 

Alkalmazott jogszabályok

A tájékoztató elkészítése során figyelemmel voltunk az alábbi jogszabályokra:

 

 • 2011. évi CXII. törvény – az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról (a továbbiakban: Infotv.)
 • 2001. évi CVIII. törvény – az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről (főképp a 13/A. §-a)
 • 2008. évi XLVII. törvény – a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról;
 • 2008. évi XLVIII. törvény – a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól (különösen a 6.§-a)
 • 2005. évi XC. törvény az elektronikus információszabadságról
 • 2003. évi C. törvény az elektronikus hírközlésről (kifejezetten a 155.§-a)
 • 16/2011. sz. vélemény a viselkedésalapú online reklám bevált gyakorlatára vonatkozó EASA/IAB-ajánlásról

 

Jelen adatvédelmi szabályzat az adatkezelő által egyoldalúan bármikor, a vonatkozó jogszabályi előírások betartása mellett módosítható azzal, hogy az adatkezelő köteles ezen változásról megfelelő időben értesíteni a felhasználót. Egyebekben az adatkezelő a vonatkozó jogszabályi előírások betartásával jár el és azokat teljes körben érvényesíti.

 

2016. szeptember 1.

Horváth Sándor Tiborné e.v.

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyod a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.